powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

ΠΑΝΑΓΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ

Βάζει τα πράγματα στη θέση τους με χθεσινές του δηλώσεις στην «Α.Ρ.» ο πρόεδρος του ΓΣ Διαγόρα Πανάγος Ι. Πανάγος. Είναι αλήθεια πως κρατάει μια σταθερή γραμμή, που ταιριάζει απόλυτα στην θέση που κατέχει, στην δική του φιλοσοφία αλλά και σε αυτήν που ακολουθεί ο σύλλογος γενιές και γενιές.

Ο πρόεδρος του Διαγόρα απαντάει στα κακόβουλα σχόλια για την τετραμελή επιτροπή στο ιντερνέτ, μιλάει για το σημαντικό άνοιγμα ενός νέου κύκλου, αλλά προσαρμοσμένου στις σημερινές οικονομικές δυνατότητες, αναφέρεται στον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης του Διαγόρα και κάνει λόγο ακόμα και για εξελίξεις Διοικητικές, αν τελικά δεν «περάσει» στη Γενική Συνέλευση συγκεκριμένη πρόταση την οποία δεν αποκάλυψε.

Ο κ. Πανάγος ξεκινώντας από το διαδίκτυο πρώτα τόνισε χαρακτηριστικά:
«Από πολλούς φίλους του Διαγόρα έχει ανεβεί στο ιντερνέτ και τo facebook ότι ο Δημήτρης Τσοπανάκης, ο Λευτέρης Μαυρουδής, κι ο Μιχάλης Μάχλης είναι ουσιαστικά οι αίτιοι που δεν μπορεί ο Διαγόρας φέτος να κατεβεί να αγωνισθεί στη Δ΄ Εθνική κατηγορία. Πρόκειται για μεγάλη ανακρίβεια. Δεν μπορούμε να βγάλουμε από την μνήμη μας, από πού προέρχονται αυτοί οι άνθρωποι.

Όπως και η δική μου οικογένεια έτσι και του Δημήτρη Τσοπανάκη είναι Διαγορίτικη. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν θα λειτουργούσε ενάντια στο Διαγόρα και στα συμφέροντα του. Δεν θα υπέσκαπτε και δεν θα προσπαθούσε να «θάψει» την οποιαδήποτε προσπάθεια του συλλόγου. Το ίδιο ισχύει και για τον Λευτέρη Μαυρουδή. Είναι η δεύτερη φορά που προσπαθεί να αναστήσει τον Διαγόρα με τις προσπάθειες του από τις στάχτες του. Κι ο Μιχάλης Μάχλης είναι αυτός που τόσα χρόνια κρατάει το Διαγόρα όρθιο. Όλα τα τμήματα του συλλόγου λειτουργούν εξαιτίας του ότι προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς. Εξαιτίας του τα τμήματα κινούνται οργανωτικά. Αυτά σαν απάντηση σε κακόβουλες αναφορές στο facebook.»

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
Ο πρόεδρος του Διαγόρα μίλησε στην συνέχεια για την επίσημη θέση του συλλόγου, σε όλες τις κακόβουλες αναφορές στα ηλεκτρονικά μέσα, αλλά για τον τρόπο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος, αναφέροντας σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα το τμήμα μπάσκετ:
«Εμείς στηρίζουμε τους ανθρώπους μας. Δεν υπάρχει τίποτε το κακό. Θέλουμε και τους τρεις κοντά μας, είμαστε αντίστοιχα κοντά τους και είμαστε όλοι μια ψυχή. Μια γροθιά.

Ο Διαγόρας πρέπει να είναι ένας και ενωμένος. Όλοι έχουν διαφορετικές αφετηρίες. Ο στόχος όμως είναι ένας. Ο Διαγόρας να είναι ενωμένος και να πηγαίνει μπροστά. Όπως έχει πει κάποιος πριν από μερικές μέρες, έχει συμπληρώσει τους κύκλους του. Ίσως είναι καιρός να ανοίξει ένας καινούργιος κύκλος, που δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει αυτήν τη φορά. Υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξει ο καινούργιος, αλλά δεν γίνονται αυτά από την μια στιγμή στην άλλη. Και για να υπάρξει αυτή η δυνατότητα πρέπει να υπάρξει ο άνθρωπος που θα ηγηθεί. Μιλάω πάντα για το ποδοσφαιρικό τμήμα στο Διαγόρα.

Όχι για τον σύλλογο. Ο σύλλογος έχει και Διοικητικό Συμβούλιο, μπορεί να προχωρήσει, έχει ακόμα ένα χρόνο θητείας και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Όμως το ποδόσφαιρο του συλλόγου μετά το διασυρμό του παρελθόντος, μέχρι και πέρυσι, πρέπει να ξεκινήσει διαφορετικά το χτίσιμο ενός νέου οικοδομήματος ποδοσφαιρικού περιεχομένου. Να βρεθεί ο άνθρωπος που θα ηγηθεί, να βρεθεί η ομάδα που θα στελεχώσει και θα συμβουλεύει παράλληλα τον άνθρωπο αυτό και θα πρέπει το σωματείο να συνεχίσει να είναι νοικοκυρεμένο, όπως ήταν μέχρι τώρα και τόσα χρόνια. Έτσι πρέπει να είναι όλοι όσοι αναλάβουν αυτό το εγχείρημα.

Το μπάσκετ για παράδειγμα του Διαγόρα πηγαίνει πολύ καλά. Το γνωρίζουν όλοι. Ποιος είναι ο λόγος…Υπάρχει αυτή η ομάδα με έφορο τον Μιχάλη Τσιγάρο, και πίσω του μια επιτροπή, που στηρίζει όλες τις προσπάθειες. Υπάρχουν οι άνθρωποι που το χρηματοδοτούν και εκείνοι που τρέχουν να βρουν τις χορηγίες. Όλοι μαζί κι ο καθένας χωριστά από το μετερίζι του, πάνε την ομάδα μπροστά Κάτι αντίστοιχο πρέπει να γίνει και για το ποδόσφαιρο. Έτσι θα ξεκινήσει ο καινούργιος κύκλος. Από το μηδέν και από το τίποτα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.»

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ
Ο κ. Πανάγος δεν μπορούσε φυσικά να μην αναφερθεί και στην Γενική Συνέλευση της ερχόμενης Τρίτης που θα καθορίσει το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος:
«Ευελπιστώ πως μπορεί να βγει κάποιο αποτέλεσμα στην Γενική Συνέλευση της Τρίτης. Θα έχω μέσα στο Σαββατοκύριακο, μια συνάντηση για την οποία δεν μπορώ να πω με λεπτομέρειες τίποτα απολύτως. Ο άνθρωπος αυτός θέλει να βοηθήσει και πιστεύω πώς θα βγει κάτι θετικό. Αν όμως και αυτή την φορά εξαντλήσουμε και την τελευταία μας ελπίδα δεν βγει κάτι θετικό, δυστυχώς θα υπάρξουν αρνητικά αποτελέσματα και στην Γενική Συνέλευση. Πρέπει όμως ο κόσμος να καταλάβει ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη εποχή και για την Ελλάδα, για τον τόπο μας και τους επιχειρηματίες της Ρόδου. Αυτοί οι επιχειρηματίες είναι που χρηματοδοτούν τον Διαγόρα. Δεν μπορεί κανείς σε καμία περίπτωση να τους βάλει το μαχαίρι στο λαιμό και να τους απειλεί κάθε φορά με τον οποιονδήποτε τρόπο για να βάλουν λεφτά…Μπορεί και να μην διαθέτουν…

Δεν κινείται η αγορά έτσι όπως εκινείτο πριν από έξι χρόνια …Εμείς πριν από χρόνια στον στίβο, μπορούσαμε να στρίψουμε στη γωνία και να βρούμε κάποιον που να μας πει, πάρε για παράδειγμα χίλια Ευρώ και παίρναμε χορηγίες της τάξης των 5 και των 6 χιλ. Ευρώ. Τώρα αυτά τα χρήματα έγιναν 500 και 300 Ευρώ. Έτσι δεν προχωράς…Αυτό σαν παράδειγμα… Η επιτροπή του στίβου παρεμπιπτόντως, πρέπει να πάρει κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Πρέπει να μειώσει προσωπικό, προπονητές, πρέπει να μειώσει και τους μισθούς των προπονητών και μην ξεχνάτε πώς μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας μαζί τους έχουν αναπτυχθεί και σχέσεις διαφορετικές. Πώς θα πεις πλέον σε αυτό τον άνθρωπο, που τον είχες δίπλα σου τόσα χρόνια, δεν μπορώ να σού δώσω το Α ποσό…Αυτά που του δίνεις, δεν είναι ούτε για τα έξοδα να πάει και ναρθει από το σπίτι του…Αυτός που μένει εκτός πόλης, δεν θα μπορεί αν πληρωθεί με μειωμένο ποσό να πηγαινοέρχεται από το «Καλλιπάτειρα» .

Πρέπει λοιπόν ο κόσμος να καταλάβει πώς οι καιροί είναι δύσκολοι. Εάν για να αγωνισθείς στην Δ΄ Εθνική Κατηγορία θέλεις 150 χιλ. Ευρώ, στο τοπικό χρειάζεσαι 50 χιλ. Ευρώ. Αν στην Δ΄Εθνική θέλεις 120 χιλ. Ευρώ αν αφαιρέσεις μια χορηγία που θα έρθει στην ομάδα από μεγάλο ξενοδόχο η εταιρεία για την διαμονή και διατροφή στα εκτός έδρας , στο τοπικό δεν τα θέλεις καν αυτά τα έξοδα. Και μπορείς με πιο λίγα χρήματα να κάνεις και μεταγραφές, μπορείς να ενισχύσεις την ομάδα σου, και να πεις πώς θα ανεβώ στην επόμενη Κατηγορία πιο άνετα. Ξεκινάς έτσι τον καινούργιο σου κύκλο που λέγαμε…Νοικοκυρεμένα…Σωστά…Ας μην ρίχνουμε σε ΚΑΝΕΝΑ ευθύνες… Δεν φταίει κανένας από αυτούς.

Συγκυρίες έφεραν τον Διαγόρα εδώ. Στην Γενική Συνέλευση αν μαζευτούν εκείνοι που είναι οικονομικά ενημερωμένοι και ταμειακώς εντάξει θα δείτε τουλάχιστον τρεις-τέσσερις γενιές ανθρώπων. Είναι διαφορετικής ηλικίας λοιπόν, διαφορετικών ασχολιών, διαφορετικής κοινωνικής καταγωγής. Όμως για τον Διαγόρα είμαστε όλοι μαζί. Αυτό πρέπει να συνεχισθεί…Ας βρεθεί ο άνθρωπος να βγει μπροστά, να τους φέρει όλους δω για συζητήσεις. Όλες αυτές τις τάσεις… Αυτό σημαίνει υγεία για τον σύλλογο…Όλοι θέλουν να κάνουν κάτι το διαφορετικό, με ένα κοινό στόχο όμως το καλό του Διαγόρα. Συμπερασματικά: Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή. Πρέπει να υπάρχει κοινή αφετηρία και να πάμε μπροστά. Τις προϋποθέσεις τις είπαμε.»

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΛΑΝΟ
Ο Πανάγος Ι. Πανάγος σαν πρόεδρος του συλλόγου έχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο για τη Γ.Σ. Αναφερόμενος σε αυτό είπε τα εξής: «Συγκάλεσα έκτακτη Γενική συνέλευση όχι για να πάρει μόνο αυτή αποφάσεις. Αν χρειασθεί να πάρει…θα την πάρει…Θέλω να γνωρίζουν οι Διαγορίτες όλο αυτό το χρονικό…Από την στιγμή που ξεκίνησε η τετραμελής Επιτροπή ( Μαυρουδής, Τσοπανάκης, Μπεκιάρης, Κανάρης) αυτή την διαδικασία αναζήτησης λύσης για να παίξει η ομάδα στην Δ΄ Εθνική μέχρι και σήμερα. Εγώ την Τρίτη θα κάνω συγκεκριμένη πρόταση σαν Διοικητικό Συμβούλιο. Αν θα πρέπει να στηριχθεί θα την στηρίξουν όλοι μαζί. Αν δεν θέλουν να την στηρίξουν πρέπει να γνωρίζουν πώς ίσως μετέπειτα να υπάρξουν και Διοικητικές εξελίξεις» Στο περιθώριο της χθεσινής εποικοδομητικής συνάντησης, ο πρόεδρος του Διαγόρα απέκλεισε μεταξύ άλλων την ανάμιξη σε μια καινούργια προσπάθεια όλων όσων είχαν πέρυσι συμμετοχή στην μαύρη χρονιά του Διαγόρα σαν ΠΑΕ στην football league.

Ο κ. Πανάγος όμως τόνισε πως θα αναζητηθεί οπωσδήποτε λύση με την δημιουργία επιτροπής Διοίκησης ποδοσφαιρικού περιεχομένου, αφού πέρυσι με βάση την ύπαρξη ΠΑΕ η Διοίκηση που αναδείχθηκε στον σύλλογο αφορούσε όλα τα άλλα τμήματα πλην ποδοσφαίρου….
rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου