powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΜΟΝΟ ΜΕ ΘΑΥΜΑ Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ

Ο Νικήτας Κουσκούσης γράφει για τα δεδομένα στην  περίπτωση του Διαγόρα στο mikriliga
Και μιλάει με την γλώσσα της αλήθειας.
Διαβάστε:
Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι μπορεί να γίνει με την ομάδα του Διαγόρα στο άμεσο μέλλον. Τα προβλήματα είναι αμέτρητα, πλέον, και δεν μπορεί να δοθεί λύση, παρά μόνο από τις επιχορηγήσεις της Football League και του OTE TV, χρήματα τα οποία δεν φτάνουν, όχι μόνο για λειτουργία, αλλά ούτε… για μυρωδιά!!! Για να τα πάρει βέβαια μια ΠΑΕ τα χρήματα αυτά, πρέπει να βρίσκεται σε λειτουργία κι ο Διαγόρας δεν μπορεί να το κάνει στην παρούσα φάση.

Ο "γηραιός", μέχρι την Πέμπτη που είναι καθοριστική μέρα για το μέλλον του, θα πρέπει να πάρει την εγγυητική και να την έχει στα χέρια του, παρουσιαζόμενος με αυτήν στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο, απαλύνοντας κατά κάποιο τρόπο την δημιουργηθείσα εις βάρος του κατάσταση, αλλά και να είναι έτοιμος την επόμενη εβδομάδα, στις 27 του μήνα, να πείσει την ΕΕΑ πώς λειτουργεί σωστά και πώς δεν υφίσταται κανένα θέμα με το πιστοποιητικό του.

Οι οφειλές στο ΙΚΑ

Στο ΙΚΑ όμως, είναι αλήθεια πώς υπήρχαν οφειλές, καθώς από ένα διάστημα και μετά ο Διαγόρας, σταμάτησε να καταβάλει τα ποσά της ρύθμισης που είχε ήδη πετύχει. Με την πάροδο του χρόνου, το ΙΚΑ ζήτησε κι εκείνο τα χρήματα που του οφείλονται, απαιτώντας μάλιστα να πάρει το ποσόν που του οφείλεται από την επιχορήγηση της Football League άμεσα και σε δεύτερο χρόνο, από τη χρήματα που θα χορηγήσει ο ΟΠΑΠ.

Η ουσία είναι πώς κανείς δεν μπορεί να πάρει χρήματα από την επιχορήγηση, αν η ΠΑΕ δεν λειτουργεί. Έτσι, τα πάντα χάνονται, παρακρατούνται και μαζί και οι οφειλές προς το ΙΚΑ και το Δημόσιο, που θα τις διεκδικούν δικαστικά στο άμεσο μέλλον. Η λύση λοιπόν, καθώς δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει την απόφαση το ΙΚΑ και να πάρει πίσω το κατασχετήριο, ήταν να γίνουν ασφαλιστικά μέτρα από την ΠΑΕ, η οποία κατέθεσε αίτηση στο τοπικό δικαστήριο, η οποία εκδικάστηκε την περασμένη Πέμπτη, αλλά μέχρι τη Δευτέρα δεν είχε βγει η απόφαση. Οι δικαστές – όπως χαρακτηριστικά έγινε γνωστό - απαίτησαν από τον νομικό σύμβουλο του ΙΚΑ ένα συγκεκριμένο έγγραφο, προκειμένου να εκδώσουν την απόφαση και να μπορέσει να ξεκινήσει να λειτουργεί ο Διαγόρας, ώστε να βγει από την αδράνεια από κάθε άποψη. Οι ίδιες πηγές, ανέφεραν επίσης πώς κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει γρήγορα, καθώς την Πέμπτη ο Διαγόρας οφείλει να απολογηθεί στο πειθαρχικό όργανο, έχοντας κάποια όπλα στην φαρέτρα του! Όλα δηλαδή πρέπει να «τρέξουν» για να συντελεσθεί ένα θαύμα… Γιατί αν λειτουργήσει αυτή η ομάδα, μόνο για θαύμα θα πρόκειται...

Η ωμή αλήθεια

Κι επειδή η αλήθεια πρέπει να λέγεται, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που το βράδυ της Δευτέρας μιλούσαν για… τελειωτικό κλείσιμο της ΠΑΕ!!! Τα αγκάθια ξεφυτρώνουν ένα-ένα κι είναι πάρα πολλά για να τα «κόψει» κάποιος. Ο Διαγόρας γράφει την πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και στην Football League και ο διασυρμός είναι μεγάλος αν αναλογισθεί κανείς πώς:

- Οι προσφυγές τρέχουν η μια μετά την άλλη
- Οι οφειλές προς το Δημόσιο επίσης,
- Δημόσιοι και κρατικοί οργανισμοί ζητούν κι εκείνοι τα οφειλόμενα από τον Διαγόρα
- Υπάρχει ανάκληση πιστοποιητικού
- Ο Διαγόρας δεν μπορεί να βάλει τις εγγυήσεις ξανά στον φάκελο για να το ξαναπάρει
- Καλείται σε απολογία για διαφαινόμενη επαναλαμβανόμενη παράνομη συμμετοχή στη Fοotball League στις 22 Μαρτίου
- Καλείται από την ΕΕΑ στις 27 Μαρτίου για νέα εξέταση του φακέλου αλλά… δεν έχει ακόμα πάρει την εγγυητική που πρέπει, κάτι που σημαίνει πώς η θηλιά σφίγγει και οι «ανάσες» έχουν λιγοστεύει προ πολλού!!!
- Παίκτες έρχονται και φεύγουν, βλέποντας αυτή την κατάσταση
- Αλλά κι εκείνοι που μέχρι τώρα έδιναν περιθώρια χρονικά, μήπως και λειτουργήσει η ομάδα, δεν δίνουν αλλά.


Συμπερασματικά; Δεν υπάρχει «φως»… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου