powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΝΙΚΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟ ΕΦΗΒΙΚΟ


Σαν νίκη που δείχνει χαρακτήρα και εγωισμό θα χαρακτήριζε κάποιος την σημερινή νίκη του εφηβικού του Διαγόρα με αντίπαλο την Νίκη Ρόδου με 2-0 στο γήπεδο του καρακόνερου.
Ναι, η αλήθεια είναι ότι η Νίκη Ρόδου δεν είναι και ο πιο δυνατός αντίπαλος αλλά το παιχνίδι για τον Διαγόρα ήταν ένα βουνό προβλημάτων.
Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι ο προπονητής μας Γιώργος Μόσχος γνώριζε ότι δεν μπορούσε να υπολογίζει σε 4 παίκτες  λόγω τραυματισμών και ιώσεων.
Παρόλα αυτά ο Διαγόρας έχει λύσεις, και παρέταξε μια δυνατή ομάδα με σκοπό την νίκη που θα τον κρατήσει στην κορυφή του πρωταθλήματος
Αυτό που δεν γνώριζε ήταν ότι ο Διαγόρας θα αναγκαστεί να παίξει ολόκληρο το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του τερματοφύλακα του Διαγόρα με απευθείας κόκκινη μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα.
Όλα ξεκίνησαν από ένα λάθος της άμυνας στον χώρο του κέντρου, που είχε ως αποτέλεσμα να βγει  στην αντεπίθεση παίκτης της Νίκης Ρόδου,ο τερματοφύλακας του Διαγόρα Μπαριανάκης προσπάθησε να προλάβει την μπάλα πριν τον αντίπαλο του βγαίνοντας με το σώμα, αλλά στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα χτύπησε στο χέρι του έξω από την περιοχή.
Σαν τελευταίος παίκτης που ήταν δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα και έμεινε ο Διαγόρας με 10 παίκτες.
Σε εκείνο το σημείο του αγώνα, ο Γιώργος Μόσχος έδειξε οτι εμπιστεύεται την ομάδα του και αντί να βγάλει έναν μεσοεπιθετικό η επιθετικό που συνηθίζετε όταν ομάδες μένουν με 10 παίκτες, έβγαλε έναν αμυντικό για να μπει ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας δίνοντας έτσι το σύνθημα για επίθεση.
Μέχρι το 10ο λεπτό  λοιπόν η ομάδα έψαχνε τα πατήματα της μέσα στον αγωνιστικό χώρο μια και τα νέα δεδομένα είχαν προβληματίσει τους μικρούς.
Από το εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα άρχισε να ανεβαίνει και να γίνετε ιδιαίτερα απειλητική,
πιέζοντας την Νίκη Ρόδου προσπαθώντας να ανοίξει το σκορ.
Έτσι φτάσαμε στο 18ο λεπτό.
Ο Αυγενικός πήρε την μπάλα από δεξιά,βρήκε ωραία τον Κεφαλάκη, εκείνος έκανε μία πολύ ωραία ενέργεια, περνώντας τον αντίπαλο και σούταρε στην απέναντι γωνία κάνοντας το 1-0.
Ο Διαγόρας από εκεί μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχε την δυνατότητα να σκοράρει 2-3 φορές ακόμη, παρά και τον τραυματισμό του Λάππα που αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα παραλίγο να το πληρώσει στο 30ο λεπτό  οταν η Νίκη Ρόδου είχε δοκάρι.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Διαγόρας ευτύχησε να σκοράρει ξανά.
Στο 43ο λεπτό έγινε ένα αδύναμο ελεύθερο από την Νίκη,η μπάλα έφτασε στον Κεφαλάκη που συνήθως δεν συγχωρεί τέτοια λάθη,πέρασε 3 αντιπάλους και πλάσαρε για το 2-0.
Απο εκεί μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, δεν έγινε τίποτα το αξιοσημείωτο εκτός από 2 ευκαιρίες του Διαγόρα να διευρύνει το σκορ.
Κλείνοντας λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού,έτσι μια και η ατυχία επέμενε, είχαμε άλλη μια αναγκαστική αλλαγή, του Κεφαλάκη που τραυματίστηκε σε μια μονομαχία,χωρίς να έχει κάτι το ανησυχητικό.
Σε ένα παιχνίδι με δυσκολίες, όλη η ομάδα πήγε πολύ καλά,είχε την υπεροχή σχεδόν σε όλο τον αγώνα παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και πήρε άξια την νίκη.
Αλλά ιδιαίτερη απόδοση είχε ο Κεφαλάκης που σκόραρε δύο φορές και  βοήθησε στα μέγιστα για την νίκη και ο Αυγενικός που έπαιξε σε όλο σχεδόν το παιχνίδι, όλη την δεξιά πλευρά ανεβοκατεβαίνοντας απο άμυνα σε επίθεση.
Έπαιξαν οι :Μπαριανάκης, Καρασάββας Μ., Καρασάββας Γ.,Αλάγιαλι, Κουλούμπρης, Λάππας, Τριανταφυλλίδης, Παυλίδης, Αυγενικός, Καμμάς, Κεφαλάκης.
Επίσης οι: Κουρούνας, Κυπριώτης, Οικονόμου, Καρελάς, Τσίγκος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου