powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 6


Ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση της διοίκησης του Διαγόρα να μην «κατέβει’ η ομάδα μπάσκετ στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής λόγω οικονομικών δυσκολιών, εξέδωσε ο Σύνδεσμος Φιλάθλων  «Θύρα 6». Το πλήρες κείμενο είναι το ακόλουθο:
«Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Διαγόρα «Θύρα 6» με αφορμή τα απαράδεκτα γεγονότα που συμβαίνουν στο τμήμα μπάσκετ της αγαπημένης μας ομάδας, οφείλει να πάρει θέση. Θλίψη, απογοήτευση και οργή έχει προκαλέσει σε όλο το μπασκετικό φίλαθλο κόσμο του νησιού, ιδιαίτερα στους οργανωμένους και μη οπαδούς της ομάδας μας, η ξαφνική απόφαση περί αποχώρησης του Διαγόρα, της καλύτερης κατά κοινή ομολογία ομάδας, στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Τα ερωτήματα είναι πολλά και για συγκεκριμένα πρόσωπα, γιατί εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Πιο συγκεκριμένα απευθυνόμαστε στον έφορο τμήματος μπάσκετ της ομάδας μας Μιχάλη Τσιγάρο. Πριν αρκετό καιρό είχε γραφτεί και δημοσιοποιηθεί στα ΜΜΕ, ότι η ομάδα μας αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα και υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Τότε με μεγάλη μας χαρά είχαμε διαβάσει στον τοπικό τύπο, έγγραφο και ηλεκτρονικό, δηλώσεις του Μιχάλη Τσιγάρου, ότι η ομάδα θα κατέβει κανονικά και θα δώσει τη μάχη της όπως αρμόζει στην ιστορία του Διαγόρα μας. Εντελώς ξαφνικά εν τω μέσω της νυχτός σε μία συγκέντρωση αποφασίστηκε ο Διαγόρας να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής για αδιευκρίνιστους λόγους έως τώρα. Ρωτάμε:
1ον: Αν οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί γιατί πριν λάβετε την απόφαση να θάψετε τον Διαγόρα, χωρίς προηγουμένως να εκθέσετε το πρόβλημα στη δημοσιότητα, δεν κάνατε ένα άνοιγμα στον κόσμο, μήπως βρεθεί κάποια λύση, όπως έπραξαν στο ποδοσφαιρικό τμήμα με επιτυχή αποτελέσματα έως τώρα.
2ον: Από τη στιγμή που ξέρατε εξ αρχής ότι το μπάτζετ είναι περιορισμένο, γιατί προχωρήσατε σε μεταγραφές παικτών και ανανεώσεις συμβολαίων
3ον: Γιατί αποστείλατε την παραίτηση της ομάδας από τη Β’ Εθνική, χωρίς πρώτα να το ανακοινώσετε επίσημα, ως σοβαρή διοίκηση ενός σοβαρού σωματείου και φέρατε ανθρώπους που πιθανόν ήθελαν να βοηθήσουν προ τετελεσμένων γεγονότων.
Περιμένουμε τις απαντήσεις σας, στις παραπάνω απλές ερωτήσεις μας.
Εμείς όταν μιλάμε δεν στηριζόμαστε σε φήμες, αλλά σε γεγονότα. Η συγκεκριμένη ιστορία όμως είναι ιδιαίτερη και πολύ σοβαρή., Ακούστηκε ότι ο Διαγόρας δεν παραιτήθηκε απλά από τη Β’ Εθνική αλλά ξεπούλησε την κατηγορία έναντι 15 χιλιάδων ευρώ, σε ομάδες που είχαν συμφέρον γιατί η μία εκ των δύο θα ανέβαινε στη Β’ Εθνική και η άλλη στη Γ’, σε περίπτωση  μη συμμετοχής του Διαγόρα στη Β’ Εθνική, όπως και τελικά έγινε.
Σε επικοινωνία που είχαμε με δημοσιογράφους Αθηνών, παράγοντες άλλων ομάδων και πρώην καλαθοσφαιριστές, μας μετέφεραν ότι αυτή η φημολογία ευσταθεί. Καλούνται όσοι θίγονται από τα παραπάνω να απαντήσουν δημόσια, όπως δημόσια θέσαμε και εμείς τα ερωτήματα μας. Μετά από τη Γ.Σ. του συνδέσμου φιλάθλων του Διαγόρα «Θύρα 6», αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητήσουμε επιτακτικά την παραίτηση του Μιχάλη Τσιγάρου και του γνωστού μάνατζερ Θεόφιλου Ξυπολιτά από κάθε δραστηριότητα του συλλόγου μας. Με αγωνία περιμένουμε τις εκλογές του ερασιτέχνη για τον μπασκετικό Διαγόρα. Όσο για εμάς η ιστορία συνεχίζεται σε όποια κατηγορία κι αν αγωνιζόμαστε.»
News12.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου