powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ

Μπορεί το Διοικητικό Πρωτοδικείο να έδωσε ένα μέρος από εκείνα που απαιτεί ο Διαγόρας για να συνεχίσει τη λέιτουργία του, αλλά είναι ξεκάθαρο πλέον πώς αυτό δεν φτάνει για να ξαναμπεί η ομάδα στο γήπεδο και να αγωνιστεί. Το «μπλόκο» του ΙΚΑ ήταν τόσο, που να μην μπορεί να πάρει ο σύλλογος ούτε τα 40 χιλιάδες ευρώ που χρειάζεται, για να μπορέσει να βγάλει την εγγυητική και να πάρει πίσω το πιστοποιητικό λειτουργίας του.

Η Football League με την σειρά της, θα δώσει την επιχορήγηση σε τρεις δόσεις και, από εκεί και πέρα, σε ανύποπτο χρόνο θα στείλει τους ανθρώπους της να ελέγξει αν τελικά τα χρήματα της πήγαν σε ΠΑΕ που πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Ελέγχει δηλαδή, αν το προϊόν για το οποίο είχε έτοιμα 145 χιλιάδες ευρώ, αξίζει αυτή την επιχορήγηση. Έτσι, το πράγμα δεν μπορεί να προχωρήσει, καθώς κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιο θα είναι το ποσόν που θα παίρνει το ΙΚΑ από κάθε δόση. Κανείς δεν μπορεί δηλαδή αυτή την στιγμή να ξέρει πόσα χρήματα θα πάνε στον Διαγόρα και πόσα στο ΙΚΑ.

Και αν ακόμα πάρει τα 40 χιλιάδες ευρώ ο "γηραιός", δημιουργείται μετά ένα άλλο πρόβλημα: Ποιος θα πληρώσει τις προσφυγές ή ακόμα ποιος θα διακανονίσει χωρίς χρήματα το πρόβλημα αυτό με τους δικηγόρους των παικτών που τις κέρδισαν; Ποιος θα πληρώνει στην συνέχεια του πρωταθλήματος τις μετακινήσεις της ομάδας και τα έξοδα των αποστολών;

Πιέσεις της ΕΠΟ στη ΦΙΦΑ

Πέρα από τους παραπάνω λόγους, υπάρχει ακόμα ένας μεγάλος κίνδυνος για τις ομάδες που βρίσκονται στην δίνη των προσφυγών και πέφτουν σε ερασιτεχνική κατηγορία, ώστε να αφήσουν πίσω τους όλες τις οφειλές των περασμένων χρόνων. Για ομάδες όπως ο Διαγόρας, που ίσως «πέσει» στο περιφερειακό πρωτάθλημα και πάψει να είναι ΠΑΕ, η ΦΙΦΑ θα συνεχίσει να απαιτεί τα χρήματα των προσφυγών των παικτών για τους οποίους έχει βγάλει η ίδια απόφαση, κάτι που σημαίνει πώς με Ταραχούλσκι, Παύλου ή και τον Ράγιοβιτς, ο Διαγόρας θα πρέπει σε χρονικό διάστημα που θα ορίσει η ίδια, να πληρώσει ένα ποσό της τάξης των 100 χιλιάδων ευρώ περίπου. Για τον λόγο αυτό η ΕΠΟ έστειλε ήδη στην ΦΙΦΑ έγγραφο, με το οποίο της γνωστοποιεί πώς οι ομάδες που πέφτουν από τις επαγγελματικές Κατηγορίες στο ερασιτεχνικό, αλλάζουν Κατηγορία, δεν είναι πλέον εταιρείες και συνεπώς αλλάζει το οικονομικό τους καθεστώς. Η Ελληνική Ομοσπονδία ζητάει δηλαδή από την ΦΙΦΑ να «παγώνει» τις απαιτήσεις της σε μια τέτοια περίπτωση που θα ισχύουν πλέον, μόνο αν η ομάδα εξακολουθεί να αγωνίζεται σε επαγγελματική Κατηγορία και να είναι ΠΑΕ.

Φιλικό με τον Ιάλυσο

Στο μεταξύ, στον  αγωνιστικό τομέα οι "κυανέρυθροι" δεν το βάζουν κάτω και δεν σταματούν την προσπάθεια. Το προσεχές Σάββατο και εν αναμονή εξελίξεων, ο Διαγόρας θα παίξει φιλικό παιχνίδι στις 16:30 στο Δημ.οτικό Στάδιο κόντρα στον Ιάλυσο κι ο Μιχάλης Τσιβρινής θα έχει την ευκαιρία να δει και πάλι αγωνιζόμενους όλους τους παίκτες που έχει στην διάθεσή του
ΝΙΚ. ΚΟΥΣΚΟΥΣΗΣ mikriliga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου