powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Η ιστορία συνεχίζετε


«Στις 25 Μαρτίου 1905 ιδρύθηκε από ένα Όμιλο Ροδίων πατριωτών , με την έμπνευση και καθοδήγηση του Διευθυντή της Αστικής Σχολής , Δημητρίου Αναστασιάδη , ο Γυμναστικός Σύλλογος «Διαγόρας» . Το σωματείο αυτό , ο πατριάρχης των ροδιακών σωματείων , ήταν κάτι σαν «φιλική εταιρεία» . Πρωτοστάτησε σε κάθε δράση εθνική, κοινωνική, πνευματική, πολιτιστική και φυσικά και αθλητική , σταδιοδρόμησε κάτω από δυο ζυγούς, ένα από την Ανατολή κι ένα από την Δύση.
Από την πρώτη στιγμή έγινε προσπάθεια να ενστερνιστούν οι νέοι τη «Διαγορική ιδέα» , προβάλλοντας παράδειγμα την αρχαία Ρόδο με τους μεγάλους αθλητές , τον Διαγόρα, τους γιούς του και εγγονούς του , τους μεγάλους ρήτορες και φιλόσοφους και γενικά την ακμή στο εμπόριο, , την ναυτιλία, την πολιτική.
Τα μέλη λεγόντουσαν «Διαγορίδες» και ήταν μεγάλη τιμή για ένα νέο , η και ενήλικο να γίνει Διαγορίδης .
Σήμερα μετά από 108 χρόνια , η ιστορία και η ιδέα του Διαγόρα συνεχίζονται . πιστοί στις αρχές μας και στο αθλητικό πνεύμα, ο Διαγόρας είναι παρών στα αθλητικά , κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας . Μέσα από τα πολυάριθμα τμήματα του σωματείου , δίδεται η δυνατότητα στη νεολαία μας να αθλείται, να διακρίνεται και να πρωταγωνιστεί πάντα με επιτυχίες .
Οι σύγχρονοι Διαγοριδείς έχοντας συναίσθηση του τεράστιου βάρους ευθύνης που φέρουμε , θα συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας , ώστε η λάμψη του ολυμπιονίκη Διαγόρα , να φωτίζει την Ρόδο μας, την πατρίδα μας και την ιδέα του ευ αγωνίζεσθαι.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!
ΓΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου