powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2012-2013



ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ

Ισχύουν γενικά όσα καθορίζονται στα άρθρα 20 και 27 του Κ.Α.Π. Ειδικότερα:
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ
Το ΠΑΙΔΙΚΟ  πρωτάθλημα  για την περίοδο 2012-2013 θα διεξάχθει  σε δυο  (2) ομίλους  από οχτώ  (8) ομάδες ο κάθε όμιλος  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ                                                           Παίδων
Ημερομηνία έναρξης  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  29/30/ Σεπτέμβριου 2012
Ισχύουν γενικά όσα καθορίζονται στα άρθρα 20 και 27 του Κ.Α.Π. Ειδικότερα:
Στο   παιδικό  πρωτάθλημα  2012-2013    με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής  δικαίωμα   συμμετοχής έχουν  τα  κάτωθι  Σωματεία 
1.      ΑΟ ΣΥΜΗΣ
2.      ΙΠΠΟΤΕΣ
3.      ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ
4.      ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΡΙΤΣΩΝ
5.      ΑΓ ΙΣΙΔΩΡΟΣ
6.      ΑΣ ΑΡΕΝΑ
7.      ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΔΟΥ
8.      ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΣΤΙΔΑΣ
9.      ΓΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ
10.  ΦΟΙΒΟΣ
11.  ΓΑΣ ΙΑΛΥΣΟΣ 48
12.  ΑΣ ΡΟΔΟΣ
13.  ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ
14.  ΔΙΓΕΝΗΣ
15.  ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΥΘΙΩΝ
16.  ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Συμμετέχον δέκα έξη  (16) ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των οχτώ (8) ομάδων. Ο καταρτισμός των δύο ομίλων θα γίνει με δημόσια κλήρωση. Το παιδικό πρωτάθλημα για την περίοδο 2012-2013  θα διεξαχθεί σε δυο (2) φάσεις.

Α’ ΦΑΣΗ ΑΓΩΝΩΝ:

Οι οχτώ (8) ομάδες κάθε ομίλου θα δώσουν δεκατέσσερις (14) αγώνες, δηλαδή επτά  (7) αγώνες στον α’ γύρο και επτά  (7) αγώνες στο β’ γύρο.
Όταν ολοκληρωθούν οι αγώνες και των δύο γύρων, οι ομάδες του κάθε ομίλου θα καταταγούν από την 1η έως τη 8η θέση.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.
Μετά την τελική κατάταξη των δύο (2) ομίλων θα δημιουργηθεί , εκ νέου, ένας (1) όμιλος ) για την ανάδειξη του πρωταθλητή παίδων Ρόδου  

 ΟΜΙΛΟΣ για την ανάδειξη πρωταθλητή παίδων
Β’ ΦΑΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Οι τρεις (3) πρώτες ομάδες του 1ου ομίλου και οι τρεις  (3) πρώτες ομάδες του 2ου ομίλου θα συμμετέχουν σ’ αυτή τη φάση και θα αγωνιστούν σε ένα όμιλο των έξη (6) ομάδων για την ανάδειξη του πρωταθλητή παίδων Ρόδου
Κάθε ομάδα, σύμφωνα με τη θέση που θα καταλάβει στην α’ φάση των αγώνων, θα ξεκινήσει τη β’ φάση με πριμοδότηση (bonus) βαθμών.
Συγκεκριμένα η πρώτη ομάδα του 1ου ομίλου θα ξεκινήσει με τρεις  (3) βαθμούς, η δεύτερη με ένα (1) βαθμούς, η τρίτη με μηδέν (0) βαθμούς , Αντίστοιχα, με την ίδια πριμοδότηση (bonus), θα ξεκινήσουν και οι ομάδες του 2ου ομίλου σύμφωνα με τις θέσεις που θα καταλάβουν στην α’ φάση των αγώνων.
Οι τρεις  (3) πρώτες ομάδες του 1ου ομίλου θα αντιμετωπίσουν τις άλλες τρεις  (3) πρώτες ομάδες του 2ου ομίλου, δηλαδή αυτές τις ομάδες που δεν αντιμετώπισαν στην α’ φάση με ειδικό κλειδάριθμο.
Έτσι λοιπόν οι παραπάνω ομάδες θα δώσουν άλλους έξη (6) αγώνες, τρεις (3) στον α’ γύρο και άλλους τρεις (3) στο β’ γύρο. Μετά την ολοκλήρωση και αυτών των αγώνων οι ομάδες θα καταταγούν και θα καταλάβουν τις θέσεις από την 1η έως τη 6η .
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων ισχύουν τα παρακάτω:
α) Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο ομάδων που αγωνίστηκαν, μόνον, σ’ αυτή τη φάση των αγώνων (β’ φάση) ισχύουν το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η κάθε μία στους μεταξύ τους αγώνες αυτής της φάσης. Αν και πάλι προκύψει ισοβαθμία, τότε ισχύει η διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες αυτής της φάσης.
β) Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο ομάδων που δεν αγωνίστηκαν σ’ αυτή τη φάση (β’ φάση) ισχύουν το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η κάθε μία στους μεταξύ τους αγώνες της α΄ φάσης. Αν και πάλι προκύψει ισοβαθμία, τότε ισχύει η διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες της α’ φάσης.
γ) Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ τριών ή περισσοτέρων ομάδων που αγωνίστηκαν, μόνον, σ’ αυτή τη φάση (β’) συντάσσεται ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.
Αν μετά τη σύνταξη και του παραπάνω ειδικού βοηθητικού πίνακα προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν στον παραπάνω βοηθητικό πίνακα, συντάσσεται άλλος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.
Η σειρά που παίρνει η κάθε ομάδα στους παραπάνω ειδικούς βοηθητικούς πίνακες, μεταφέρεται στο βαθμολογικό πίνακα, για την – κατά σειρά – κατάληψη των θέσεων των ομάδων που είχαν ισοβαθμήσει.
δ) Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ τριών ή περισσοτέρων ομάδων, που αγωνίστηκαν είτε σ’ αυτή τη φάση (β’), είτε στην προηγούμενη φάση (α’), ισχύουν τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων τόσο της α’ φάσης αγώνων, όσο και της β’ φάσης και συντάσσεται ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.
Αν μετά τη σύνταξη και του παραπάνω ειδικού βοηθητικού πίνακα προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν στον παραπάνω βοηθητικό πίνακα, συντάσσεται άλλος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες, είτε της α’ φάσης, είτε της β’ φάσης.
Η σειρά που παίρνει η κάθε ομάδα στους παραπάνω ειδικούς βοηθητικούς πίνακες, μεταφέρεται στο βαθμολογικό πίνακα, για την – κατά σειρά – κατάληψη των θέσεων των ομάδων που είχαν ισοβαθμήσει.
Αν και μετά από τις παραπάνω διαδικασίες προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε εφαρμόζεται η παράγραφος 8 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.
Η 1η ομάδα, αυτής της φάσης (β’),  αναδεικνύεται πρωταθλήτρια παίδων Ρόδου 2012-2013
Ειδική διάταξη:
Οι ομάδες των νήσων Καρπάθου και Σύμης λόγο οικονομικών και συγκοινωνιακών προβλημάτων  εάν δεν μπορούν να ταξιδέψουν βάση προγράμματος Α ΦΑΣΗΣ  για να αγωνιστούν   έχουν το δικαίωμα να ολοκληρώσουν το αγωνιστικό τους πρόγραμμα  δηλαδή του  αγώνες που δεν αγωνιστήκαν μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος.
η παραπάνω διάταξη αυτή έχει εφαρμογή και για τις ομάδες της Ρόδου,   Με τη  την λήξη του πρωταθλήματος  οι ομάδες που δεν έχουν εκπλήρωση τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους αγώνες αυτούς θα κατακυρωθούν υπέρ των αντίπαλων ομάδων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου